Özel Fethiye’de “Dostum Caretta” Projesi

Özel Fethiye Eğitim Kurumları Fen Bilimleri zümresi tarafından bölgemizde yaşayan, en değerli dostlarımızdan sayıları tükenmekle karşı karşıya olan Carettalar ile ilgili öğrencilerde farkındalık yaratmak amacı ile başlatılan proje ses getirdi.

Özel Fethiye Eğitim Kurumları Fen Bilimleri öğretmenleri tarafından 2017-2018 ders yılının tamamına göre düzenlenen projede öğrenciler farklı etkinlikler hazırlayarak çalışmalarını sürdürmektedirler. Öğrenciler öğretmenleri rehberliğinde tiyatro, koro ve resim sergisi yaparak arkadaşlarına ve ailelerine sundular.

Fethiye Belediyesi, çevre kuruluşları ve bu işe gönüllü olarak giren çevrecilerin katılımı ile hayat bulan proje de, öğrenciler hazırladıkları taiyatro ve koro eşliğinde yaptıkları etkinlikler ile katılımcılar tarafından büyük alkış aldı. Ayrıca resim sergisini de gezen katılımcılar proje ile ilgili beğenilerini de sundular.

Okul salonunda yapılan programa katılan doğa rehberi Ali İhsan Emre ve Biyolog Ulaş Kiper öğrencilere bu konudaki bilgi ve deneyimlerini aktararak projeye destek verdiler.

Özel Fethiye öğrencileri yürüttükleri bu proje ile doğa düşkünü ve çevreci olduklarını bir kez daha göstermiş oldular.