Özel Fethiye Öğrencileri Matematik Kampında

Özel Fethiye Eğitim Kurumları Öğrencileri Kuşadası’nda düzenlenen Matematik kampına (Da Vinci School Camp) katıldılar.

Tales Matematik Müzesi ve Tuana Turizm işbirliği çerçevesinde 25-29 Ocak tarihleri arasında Kuşadası Palm Wings Ephesus Otel'de düzenlenen Matematik Kampına (Da Vinci School Camp) Matematik Öğretmenleri Özlem SESİGÜR ve Özlem BOZBAŞ rehberliğinde katılan öğrenciler matematik dolu bir tatil geçirdiler.

Türkiye’nin farklı illerinden birçok okulun ve yaklaşık 600 öğrencinin katıldığı kampta farklı aktiviteler yapıldı. Matematiksel düşünce gücünü arttırma ve matematik korkusunu yenme adına yapılan çalışmalarda öğrenciler eğlenceli ve bilgi dolu zaman geçirdiler. Özel Fethiye öğrencileri kampta farklı aktivitelerde rol alıp, sergileri dolaşarak öğretimlerini kalıcı hale getirdiler.

Öğrenciler kamp boyunca “Tales Matematik Müzesi, Vorteks Tüneli, IQ Center Bilim Müzesi, Optik İllüzyon Müzesi, Dev Akıl Oyunları Sergisi, Planetaryum, 3D Anatomi, Jiroskop, Eski Oyuncaklar Sergisi, Kitap Okuma Saati, yaratıcı drama” gibi aktivitelerde yer alarak birçok matematiksel çalışmayı yakından takip ettiler. Çalışmalardan arta kalan zamanlarda oluşturulan oyun parkurlarında ve yüzme havuzunda vakit geçiren öğrenciler eğlenceli vakit geçirdiler. Efes, Meryem Ana ve Şirince gibi tarihi ve doğal güzellikleri gezerek farklı bilgiler edindiler. Son gün yapılan programla da sertifikalarını alarak kampı tamamladılar.