English Drama and Rhtym Club Activites

Private Fethiye Primary School provides an English Drama and Rhtym course for their students every year. Our english teachers arrange and make a plan for the drama activities. They use lots of materials like drums, flashcards, story map, puppets and worksheets. So the students learn new words and develop their languages. It’s also great for the students who prefer physical engagement in their learning and can provide an oral activities into reading and writing.

“The Gingerbread Man”

In the last English Drama and Rhtym course the second graders’ story was  “The Gingerbread Man”.

İngilizce Drama ve Ritim Kulübü

Özel Fethiye İlkokulu/ Ortaokulu, İngilizce öğretmenleri her sene İngilizce drama kursu düzenlemektedir. İlkokul bölümü öğrencilerimiz bu kurs etkinliğine katılarak, çok sayıda hikâye okuma ve canlandırma etkinliği yapma fırsatı buluyor. Eğlenerek öğrendikleri hikâyeler sayesinde dillerini geliştirme fırsatı buluyorlar.

“The Gingerbread Man”

2. sınıf öğrencilerle “The Gingerbread Man” adlı hikâyeyi işlendi. Bu zencefil ile yapılan bir kurabiye adamın hikayesidir. Kurabiye adam pişir pişmez evden kaçar, insanlar, çiftlik hayvanları peşine düşer, kovalamaya başlar. Ardından bir tilki tarafından kandırılır ve yenilir. Öğrencilerimiz bu hikayeyi hem dinlemiş hem de okumuştur, ardından canlandırmışlardır. Son olarak çalışma kağıtları üzerinde kendi kurabiye adamlarını süslemişlerdir. Ders sonunda da İngilizce öğretmenleri sürpriz olarak hazırladığı kurabiyeleri yemişlerdir.