Özel Fethiye’de Öğretmenler Günü

Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden yoksun bir millet, henüz millet adını almak kabiliyetini kazanmamıştır.”

Mustafa Kemal Atatürk

Öğretmenler altın kanatlı kelebeklere benzer. Durmadan, yorulmadan çiçeklerin arasında dolaşır. Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mekteplerine Baş Öğretmeni olmasından her yıl coşkuyla kutlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü Özel Fethiye Eğitim Kurumlarında gurur ve buruk bir coşkuyla kutladı.

24 Kasım 2017 Cuma günü saat 09.00’da okul bahçesinde gerçekleştirilen program saygı duruşu ve istiklal Marşı ile başladı. Daha sonra önceki yıllarda Özel Fethiye Eğitim Kurumlarında görev yapan ve hafta başında vefat eden İngilizce Öğretmeni Melih Çetin’i anmayla devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşma Türkçe Öğretmeni Fatma Çaylı tarafından yapıldı.

1.sınıf öğrencilerinin öğretmen şarkısı, anasınıfı öğrencilerinin ve okul yönetiminin öğretmenlerine hediye vermesiyle program sona erdi. Günün en anlamlı sürprizi tüm öğrencilerin öğretmenlerine “Senden Daha Güzel” şarkısını söylemeleri ve aynı anda onlara pankart açmalarıydı.

Tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlu olsun.